DAZO125 Ondernemende Wijkbewoners

14 september 2017. Om 18.00 uur was het dan uiteindelijk zover. De officiële opening van de Broedplaats en de bekendmaking van de nieuwe naam.

Bewoners in de wijk het Spijkerkwartier Arnhem hebben een nieuwe ruimte aan de Spijkerstraat 125 in gebruik genomen die tot nu toe bekend staat als de Broedplaats. Deze fysieke plek is voortgekomen uit De Blauwe Wijk Economie. De Blauwe Wijk Economie zet zich in voor een circulaire, inclusieve wijkeconomie. Zij stimuleert wijkbewoners, waardoor al eerdere ondernemingen van de grond zijn gekomen of in ontwikkeling zijn, zoals het BuurtGroenBedrijf, Spijkerbed, MO, Spijkerenergie, Spijkerzwam en Spijkerdesign.

De nieuwe ruimte is een ontmoetingsplek voor ondernemende wijkbewoners. Hier kunnen initiatieven uitgroeien tot ondernemingen. Het is een plaats om te dromen, netwerken, experimenteren en om ideeën verder te ontwikkelen. Ook biedt het plaats aan kleinere activiteiten georganiseerd door wijkbewoners, zoals bijvoorbeeld workshops, lezingen en creatieve activiteiten.

Wijkbewoners, betrokkenen en geïnteresseerden konden dan onder het genot van een hapje en een drankje komen kennismaken én getuige zijn van de onthulling van de nieuwe naam DAZO125.

Voor mij als voormalig Zakelijk Leider van het wijkinitiatief De Blauwe Wijk Economie de kers op de taart van mijn werkzaamheden in de wijk.

Dat begon toen ik als trainer van Team3.0 in opdracht van de stichting De Blauwe Wijk Economie en in samenwerking met de gemeente Arnhem en het UWV voor bewoners uit de wijk de training ‘Aan In Je Baan’ mocht verzorgen. Een compleet en succesvol trainingsprogramma dat in samenwerking met Alice Pereboom, Maarten Laros en Hans Velders is ontwikkeld. Kijk en luister wat de deelnemers zelf zeggen over de training van Team3.0: Video deelnemers training

Met een mooi Resultaat. In totaal hebben achtendertig mensen aan de training deelgenomen. Zeventien mensen hebben na de training werk gevonden. In de wijk of daarbuiten. Drie mensen zijn gestart als zelfstandig ondernemer. Drie mensen zijn aan een studie en/of stage begonnen. Zeven mensen zijn actief als vrijwilliger in de wijk en zeven mensen zijn voortijdig, in verband met het vinden van werk, scholing of andere reden, afgehaakt.

In diezelfde periode heeft De Lommerd, de stichting De Blauwe Wijk Economie met een ondernemer en inwoners uit de wijk het initiatief genomen om het leegstaande pand aan de Spijkerstraat 125 te gaan huren en te gaan renoveren. Bedoeld als een ontmoetingsplek voor ondernemende wijkbewoners. Deelnemers aan de training en ook inwoners uit de wijk zijn gezamenlijk met het sloopwerk aan de gang gegaan, hebben meegeholpen met de renovatie en de inrichting van het pand. Met een mooi resultaat.

Opening DAZO125   inrichting DAZO125  

 Bijeenkomst DAZO125  Opening 2 DAZO125

Ik ben er dan ook trots op dat ik als Zakelijk Leider mee heb kunnen helpen aan dit mooie resultaat en van betekenis heb kunnen zijn voor al deze mensen die nu op eigen kracht, talent en als team vanuit DAZO125 werken in de wijk het Spijkerkwartier.

Meer weten over het wijkinitiatief De Blauwe Wijk Economie kijk dan op www.deblauwewijkeconomie.nl

Naar het overzicht

aanmelden blog

Er zijn nog geen berichten.

Er zijn nog geen berichten.