Trainers die Professioneel Floreren

Dat was een leuk, verrassend en leerzaam gesprek, afgelopen maandag. Als initiatiefnemers van de 2-daagse training Professioneel Floreren besloten Alice Pereboom en ik elkaar eens de vraag te stellen wat onszelf eigenlijk doet floreren!

Ik werk al jaren samen met Alice en we kennen elkaars kwaliteiten en competenties best goed. Maar toch… Waar we ons deze week meer bewust van zijn geworden, is het verschil in context waarbinnen we floreren.

Zelf sta ik graag tussen de mensen en ga met ze aan de slag. Heerlijk om een beetje te acteren, om iets over te brengen en aan te reiken. Als dat lekker loopt, dan functioneer ik vrijuit en geniet ik van het faciliteren van het proces van de deelnemers.

Bij Alice blijkt het te beginnen bij haar expertise. Door eerst interesse en inzicht te kweken bij de individuele deelnemers creëert ze op de plenaire momenten een prettige groepsdynamiek. Vervolgens weet ze op organische wijze vragen van deelnemers in haar programma te verweven.

Het lijken misschien subtiele verschillen tussen ons maar ze zijn wel degelijk belangrijk als het gaat over floreren. Het zegt iets over iemands intrinsieke drijfveren en daar besteden we altijd uitgebreid aandacht aan bij onze deelnemers. Nu hebben we ook eindelijk eens besproken hoe dat precies bij ons, de trainers, zit en hoe het komt dat we elkaar zo goed aanvullen.

Het bovenstaande lezende, vraag je je misschien af of onderlinge verschillen alleen voordelen opleveren. Goeie opmerking! En ik zou zeggen: Als je je er maar van bewust bent. Want als je weet waar de meest basale motivatie van iemand, inclusief jezelf, ligt dan kun je altijd een passende reactie bedenken. Ook in minder harmonieuze tijden. Eentje waarmee je jezelf niet verloochent en de ander niet probeert te veranderen.

Naar het overzicht

aanmelden blog

Er zijn nog geen berichten.

Er zijn nog geen berichten.