Struinpad 

Natuur, aandacht en bewegen

Stel je eens voor.........

Wat zou het toch mooi zijn wanneer je een paar dagen kon verdwijnen. Even helemaal alleen met jezelf en de elementen van de natuur. Alle aandacht voor jezelf en voor je omgeving. Genieten van de beweging, het alleen zijn, de geluiden om je heen van vogels, het stromende water, boten die langsvaren. Geuren van bloemen, planten, de geur van het water en de wind die door je haren strijkt. Geen telefoon, geen verantwoordelijkheden. Alleen rust en ruimte om je gedachten te ordenen en uit verstikkende patronen te stappen. Om daarna opgeladen weer terug te keren. Verfrist, energiek, klaar om nieuwe inzichten toe te passen. Dit kan, en het is gemakkelijker en dichterbij dan je misschien denkt!

Behoefte aan een time-out?

Heb je stressklachten en ben je op zoek naar een effectieve time-out? Enkele dagen lopen in de natuur, zonder route, offline, back to basics, heeft bewezen onze mind-body systemen uit de stressstand te halen. Onze mind-body systemen zijn in de evolutie ontstaan in natuurlijke omgevingen. We zijn dus niet gemaakt voor de omgevingen en omstandigheden waarin we nu leven, dat maakt dat we gestrest raken. Het lopen brengt je rust, focus en een nieuwe kijk op hoe je je leven leidt. Je kunt uiteraard alleen lopen, met meerderen of je kunt een beroep doen op een professionele coach die jou tijdens het lopen of op afstand begeleidt. Lopen is ook heel geschikt voor groepen, zoals teams van organisaties en bedrijven. 

 

 

 

HetPad.nu

Samenwerking HetPad en Verhaaf Consultancy

Sinds november 2016 werk ik samen met de initiatiefnemers van Stichting Het Pad en het StruinPad. Het StruinPad volgt de natuur van het Pad. Het Pad is een combinatie van uitdagende riviernatuur, meerdaags lopen en begeleidingsvormen gebaseerd op wandelcoaching en mindfulness. Op Het Pad loop je door de uiterwaarden langs de Waal. Wil je ook Het Pad lopen langs de Waal kijk dan op de website van StruinPad voor meer informatie, ervaringen, impressies en wandelactiviteiten.

Zie voor de wandelactiviteiten de Wandelkalender.

Het Pad is een wandelroute met begeleidingsopties, ontwikkeld voor het bevorderen van gezondheid. De route begint in Millingen en gaat dan langs Waal en deltawateren tot aan de zee. De route is slechts globaal beschreven. Dit betekent dat de wandelaar zelf keuzes maakt over hoe te gaan, bijvoorbeeld langs de Waalstranden of over de dijk. Meer informatie: hetpad.nu

Wetenschappelijke basis

Het is algemeen bekend geworden dat natuur gezond is. “Van buiten word je beter”, vatten Van den berg en Van den Berg (2001) het samen, en in Engeland staat ‘Ecotherapy’ op de volksgezondheidsagenda (www.mind.org.uk). Deze erkenning kan bogen op een fundering in brede evolutionaire theorie, die wijst op het feit dat de mens in de natuur is gevormd. Meer weten: www.hetpad.nu/wetenschappelijke-basis